Abraham Hicks – misli

Kdo sploh so Abraham?

Abraham je ime, je simbol, občutek, karkoli si predstavljate pod to besedo.
Luise Hay pravi, da so eni najboljših učiteljev na planetu v tem trenutku. Dr. Wayne Dyer pravi, da so veliki mojstri vesolja. Sami sebe so predstavili kot skupinsko zavest iz nefizične dimenzije. Mi smo to, kar ste vi, pravijo. Mi smo to, kar je v srcu vseh religij. Abraham pravijo, da vedno, ko čutimo veliko ljubezen, veselje, čisto radost, blaženost, ko čutimo te energije, ki tečejo skozi nas, takrat smo povezani z našim Izvorom, in to je kar smo Abraham in kar ste vi v svojem bistvu.

Ester jih imenuje neskončna inteligenca, Jerry pa pravi, da so najčistejša oblika ljubezni, ki jo je kdajkoli izkusil. Mi pa pravimo, sami odkrijte kdo smo Abraham. Če gledate, poslušate ali berete naše besede in se ob tem počutite dobro, potem ste na pravem mestu. Če pa vas ne potegne, ali vam je celo moteče potem nič zato, raziskujte naprej, naj se vaša pustolovščina nadaljuje drugje.

Dvanajst temeljev našega učenja:

1. Vi ste fizični podaljšek vašega nefizičnega, mnogo širšega dela.

2. V tem telesu ste, ker ste se tako odločili.

3. Osnova vašega življenja je svoboda, njegov namen je radost.

4. Vi ste ustvarjalec. Ustvarjate z vsako svojo mislijo.

5. Karkoli si lahko zamislite, to lahko ste, to lahko imate.

6. Ko izbirate vaše misli, vam občutki kažejo ali je ta misel pot k srcu, Izvoru, Bogu ali stran od tega.

7. Vesolje vas podpira, da bi uresničili, kar ste si želeli še pred rojstvom iz vaše takratne širše perspektive.

8. Sprostite se v svoje dobro počutje. Vse je dobro (Res je!!!).

9. Vi ste ustvarjalec vaših misli na poti vaše edinstvene radosti.

10. Dejanja, ki se vam dogajajo in stvari, ki jih imate so odrazi vaših misli.

11. Vaše telo lahko zapustite ne da bi bili bolni ali v bolečinah.

12. Ne morete umreti, vi ste vedno trajajoče življenje.

Ps.: Sploh ni nujno, da katerakoli druga oseba razume Zakone vesolja ali učenja, ki vam jih ponujamo, da bi imeli čudovito, srečno, uspešno življenjsko izkušnjo. Vi ste stvarnik vaših dogodkov. Vi in samo vi.In povemo vam kadar ste srečni, veseli, radostni takrat ste na pravi poti, takrat uresničujete to, kar ste si želeli preden ste se podali v avanturo tega življenja. In kadar ste žalostni, prestrašeni, zamorjeni, napeti takrat se oddaljujete od svojega bistva, od sebe. Čustva so odraz vaših misli, zato jih spremenite v pozitivna kadarkoli opazite, da se ne počutite dobro. In mislite pozitivno in zakon privlačnosti vam bo pripeljal lepo in boste še lepše mislili in vam bo pripeljal še več lepega in boste še lepše mislili …
Abraham

___________
Ester se spravi v nek odklopljeni, meditativen način, ko Abraham govorijo skozi njo. Kot sama pravi ji pošiljajo bloke misli, ki jih ona pretvori v besede. Tu je njihov zelo lep, preveden video, v katerem pojasnjujejo, kaj mislijo z besedo Vrtinec. Kot lahko opazite zase govorijo v množini, kar je mogoče kdo že opazil v filmu The Secret (Skrivnost) v katerem so govorili skozi Ester.

___________________________________________________________________________________________________________________

Misli Abraham Hicks

 • Temeljno pravilo, ki vam bo pomagalo: Če ste prepričani, da je nekaj dobro in to delate, vam to koristi. Če ste prepričani, da je nekaj slabo in to delate, vam to zelo škodi.
 • Ne ustvarjate z dejanji ampak z mislimi. Vsaka misel je vibracija, ki jo oddajate v okolje. Ne morete dobiti nečesa s čimer niste vibracijsko usklajeni. Torej, hvalite tiste, ki so našli obilje. S hvaljenjem njihovega obilja boste sami našli pot do svojega. S preklinjanjem njihovega obilja pa sebi ne dovoljujete do njega. Tak je zakon –  tak je mogočni zakon.
 • Nihče, ki je povezan z izvorno energijo, ne bo ranil drugega. Prav zanimiva stvar: več krivic, več nevšečnosti in več nesreče je projecirano na druge v imenu pravičnosti, v imenu spoštovanja zakonov, v imenu religije kot vse ostale stvari skupaj. Z drugimi besedami, ne obremenjuj se z njimi.
 • Ko ste v vibracijski harmoniji, vaše telo proizvaja vse kar potrebuje, da je v popolnem ravnotežju.
 • Ko nas ljudje sprašujejo kako dolgo traja, da se nekaj manifestira, pravimo: ” Traja tako dolgo kot potrebujete, da odstranite odpor. Lahko je to 30, lahko 40 ali celo 50 let, lahko pa  je naslednji teden. Lahko tudi jutri popoldne.”
 • Otroci želijo svobodo! Vsak njihov delček iz Izvora pravi: “Ti si svoboden. Ti si tako svoboden, da na vsako tvojo misel odgovori celotno vesolje.” Zavedajoč se tega, z vsakim poskusom omejevanja nasprotuješ zakonom vesolja.  Svojim otrokom moraš dopustiti, da so svobodni, saj je celotno vesolje temu prilagojeno. In karkoli delaš v nasprotju s tem, te privede le do obžalovanja.  Ne moreš zadržati tega, kar se ne da zadržati. Nasprotuje zakonu.
 • Merilo za uspeh v življenju niso stvari. Ni denar ali lastnina — je absolutno količina radosti, ki jo doživljaš.
 • Hrepenenja se pojavljajo. Tu je osnovno pravilo o prehranjevanju ali o investiranju ali o čemerkoli: Če impulz prihaja iz radostnih misli, ob katerih se počutiš dobro, jim sledi. Če impulz prihaja iz neprijetnih misli, ob katerih se slabo počutiš, jim ne sledi.
 • Ne delaj ničesar, kar si resnično ne želiš! Ohranjaj dobro razpoloženje. Seži po misli, ki ima najlepše občutke … in opazuj kaj se dogaja.
 • Negativna čustva so znak vašega odpora, medtem, ko so pozitivna znak vašega dopuščanja. Oboja so na istem metru: dopuščanje; odpor. Dopuščanje; odpor.
 • Nihče ti ne more ničesar vzeti ali dati. Vse prihaja k tebi na temelju tvojih vibracij.
 • Mi prakticiramo zakon dopuščanja.  To pomeni, da segamo po misli ob kateri se počutimo najboljše, ne po misli, ki je resnična in ne po misli, ki odraža dejansko stanje. Govorjenje o tem kako je, te samo zadržuje tam kjer si. “Prekleto, povedal bom tako kot je. Povedal bom tako kot je, saj vsi pričakujejo, da povem tako kot  je.” Govori tako kot je, če ti je všeč tako kot je. Če pa ti ni všeč tako kot je, potem povej tako kot si želiš.  Če boš dovolj dolgo govoril tako kot si želiš, boš začel čutiti tako kot si želiš. In ko boš začel čutiti kot si želiš, bo tako kot si želiš.
 • Ko si postaviš finančni cilj, ne gre le za širitev tebe, gre za širitev vseh, ki so povezani s tem. Z drugimi besedami, ta cilj kreira novo jedro, ki omogoča mnogim, da začnejo rasti s teboj. To je veliko večje kot finance.
 • Radi bi govorili o svobodi: To je vibracijsko vesolje. Edini Vir, ki teče, je Vir blaginje. Tako v fizičnem, kot v nefizičnem svetu smo vsi svobodni, da lahko dopuščamo, da blaginja teče k nam in skozi nas. Lahko pa ji tega ne dopustimo. Vse je naša izbira.
 • V želji, da bi kontroliral ostale privlačiš še več tega, kar se ti zdi potrebno kontrolirati! Tja kamor si želiš, ne moreš priti z nadzorom.
 • Ne moreš biti zaskrbljen za nekoga in ga imeti rad istočasno. Večina ljudi je čustvo zaskrbljenosti zamenjala za ljubezen. Mislijo, da zaskrbljenost za nekoga pomeni, da ga ljubijo.
 • Ne obstaja izvor teme, obstaja samo izvor svetlobe. Tema je samo znak, da ne dopuščate svetlobe v vaš svet. Dopuščajte, sprejemajte brez odpora. Vse in vsakogar.
 • Ko vam srce poje, ste povezani z Izvorno energijo. Takrat dopuščate, da k vam teče blaginja. Ko vse sprejemate brez odpora, dopuščate blaginjo. Ko kričite na koga, je ne. Ko se počutite ogrožene, je ne. Ko ste zaskrbljeni, je ne.
 • Nekdo, ki je povezan z Izvorno energijo, je močnejši kot milijon ljudi, ki niso. Dva, ki sta harmonično osredotočena in povezana z Izvorno energijo povzročita soustvarjalno prizadevanje, ki se ne more meriti z ničemer v Vesolju.
 •  Z vajo v ‘dobropočutju’ bo sčasoma dobro razpoloženje postalo vaša vodilna vibracija. In ko boste vaše zadovoljstvo povezali s služenjem denarja, se bosta združila v perfektnost, ki bo obogatila oba.  Ne obstaja boljši način služenja denarja, kot da delate to, kar vas veseli. Denar lahko teče v vaše življenje po neskončno poteh. Ni izbira posla tista, ki omejuje dotok denarja — ampak izključno vaš odnos do njega.
 • Nikoli se ne soočaj z realnostjo, razen če je realnost pot, ki si jo želiš.
 • Ko prosite, vam je dano. Vsakič, brez izjeme. Vi ste ljubljeno bitje, ki si zasluži najboljše stvari – vendar potrebujete samoprepričanje preden si dovolite dobre stvari.
 • Kar mislim in kar čutim je vedno usklajeno s tem kar dobim. Torej, če želim kaj drugega kot to kar dobivam, moram nekako spremeniti svoja čustva, občutke.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: