Višji jaz

Višji jaz ali duša, kot najobičajnejše to imenujemo zahodnjaki, je tisti del nas, ki se ga večinoma ne zavedamo.

Skrit je za egom, torej tistim jazom, ki se ga zavedamo. Ego nekateri imenujejo lažni jaz. Ego je jaz materialnega sveta. Ego vsi dobro poznamo. Se ne zaveda naše povezanosti z vsem kar je, hoče biti boljši od ostalih, imeti več, biti pomemben. Vedno premleva preteklost in iz nje vleče zamere ter se stalno nečesa boji v prihodnosti. Ego zaničuje, sodi druge, se čuti prizadetega, je rad žrtev.

A mi smo več od tega in zavestno ali nezavedno hrepenimo in iščemo pot k radosti, k veselju, k našem smislu in bistvu.  Smo bitja, ki izkušamo življenje, namen izkušnje pa je učenje. Mogoče se sliši najbolj neverjetno, da je del nas ostal v duhovnem svetu, nebesih, kot bi to nekateri imenovali. Pa je tako. Mi se zavedamo le del sebe. In ko zapustimo to telo se ponovno zlijemo skupaj z vsem svojim preostalim delom v celoto, ki je bolj modra in bolj izkušena, kot smo to mi sedaj.  Duša, višji jaz, je naša razširjena verzija. Ta del nas se zaveda vseh naših rojstev, pozna vse naše težave in nas neopazno vodi v želji, da bi našli življenjsko radost.  V fizičnem življenju imamo pozabo na vse to, saj se na ta način veliko hitreje učimo. V nekem trenutku razvoja, pa je smiselno da ugledamo širšo sliko in na ta način pospešimo svoj razvoj. Ljudje, ki so doživeli razsvetljenje, so stopili za omejitvami ega in se v celoti zavedli sebe, torej svoje duše, svojega višjega jaza. Razsvetljenje je lahko začasno ali pa trajno.

Občutek razsvetljenja, čeprav le za nekaj časa, je enkraten. Začutiš neskončno povezanost z vsem kar je, vse težave na mah izginejo. Se zavedaš, da obstajajo vendar spoznaš, da so le utvara, popolnoma nepomembne. Misli se ustavijo in ves čas si v tem trenutku, v zdaj. V tebi zavlada nepopisen mir, spokojnost izza katere zasije ljubezen.

One Response to “Višji jaz”

  1. srečka rafaj Says:

    Čudovito napisano in lep video…hvalaaaaaa….


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: