7 korakov manifestacije

22. januar 2016 – otiss

MakeItVisible

 

Kako narediš želene stvari, dogodke, doživetja vidna?

Vsaka misel je kreacija. Z vsako mislijo ustvarjaš. Kako pa dosežeš, da ustvarjeno tudi vidiš, doživiš? Sedem korakov s katerimi v svoje življenje pripelješ karkoli si želiš:

 1. Ideja,
 2. želja,
 3. zaupanje,
 4. sprejemanje,
 5. namen,
 6. delovanje,
 7. odklop.

1. Ideja, vizija. Enostavno pomeni imej idejo, imej vizijo, imej sliko, ki si jo želiš. Popolnoma vse kar je ustvarjeno na svetu, se je začelo z idejo.

2. Želja, navdušenje, hrepenenje. Stvari, ki si jih želiš morajo biti napolnjene z energijo, z močnimi čustvi. Hrepenenje dobesedno napolni idejo z energijo.

3. Zaupanje, vera, prepričanje. Imeti moraš zaupanje, prepričanje, da je uresničitev možna. Verjeti moraš, da si to zaslužiš. Tvoja prepričanja so tista, ki omogočajo ali onemogočajo uresničitev. Ne glede na vse ideje, ne glede na močno hrepenenje, se želeno ne more uresničiti, če ne verjameš, da se bo. Če te prepričanja ovirajo pri uresničitvi svojih želja, se spomni, da so največje stvari na tem svetu ustvarili tisti, ki so verjeli v svoje sanje. Dvom, ki je v resnici strah, da se želeno ne bo uresničilo, je največja ovira do naših sanj. Zaupaj si.

4. Sprejemanje. Idejo, željo in zaupanje moraš sprejeti kot popolnoma resnično. Tako kot si sprejemal svoja stara prepričanja za resnična, moraš enako sprejeti svoja nova.

Prvi štirje koraki so temelj uresničitve. Ko imaš idejo, hrepeniš po uresničitvi, verjameš v njeno realizacijo in ko vse sprejmeš kot možno, potrebuješ:

5. Namen. Moraš imeti namen nekaj uresničiti. Lahko si nekaj želiš, vendar moraš imeti namen, da to udejanjiš. To mora biti tvoja zavestna odločitev. Torej namen. Ne napor, nikakor napor.

6. Delovanje. Delovati moraš tako, kot da je želja že uresničena. Obnašati se moraš tako, kot da vse že imaš. Stvari moraš početi na način, kot da je že vse tu.

7. Odklop. Ko imaš idejo, si jo želiš, verjameš v njeno uresničitev, jo sprejemaš kot resnično, imaš namen, da jo uresničiš in ko deluješ, se obnašaš kot, da se je ideja že uresničila, se popolnoma, brezpogojno, v celoti odklopi od kakršnegakoli pričakovanja izida.  Pusti, da vse skupaj izgine. Od vsega skupaj se popolnoma odklopi.

To je paradoks ustvarjanja. Močna intenzivnost kreacije in odklop. Paradoks polarnosti tega sveta. Kot dan in noč. Moraš dopustiti, da vse odide, pustiš v miru in na ta način omogočiš udejanjanje brez napora.

 

Kako to izgleda v praksi?

Ustvarjalna delavnica. Potrebuješ le 15 minut.  Udobno se namesti v prostoru, kjer te ne bo nihče motil. Nekaj minut sproščeno dihaj. Bodi pozoren na zrak, ki ga vdihuješ in izdihuješ. Ne zadržuj ga, samo sproščeno dihaj. Če ti po glavi rojijo razne misli, se ne ukvarjaj z njimi, enostavno jih pusti, da odletijo naprej. Na ta način se boš umiril. V umirjenem stanju je delavnica učinkovitejša.

Izberi si željo, ki jo želiš uresničiti. Začuti jo z vsemi čutili, vidi jo uresničeno, sliši jo, vohaj, čuti jo pred seboj, vživi se v občutke. Predstavljaj si kot v filmu, da se vidiš z uresničeno željo. Odloči se, da jo boš uresničil. Začuti, da si jo že. Začuti prepričanje, da je samo še vprašanje časa, ko bo pred teboj. Ne dvomi. Pričakuj jo. Vedi, da si jo že uresničil. Ko čutiš prepričanje in vero vase, da boš uresničil svojo željo, jo popolnoma odmisli. Urejeno. Končano. O njej ni potrebno več razmišljati, saj si jo že ustvaril. Veš, da bo prišla. Pika.

2 komentarja to “7 korakov manifestacije”

 1. Darja Says:

  Sliši se zelo enostavno. Pa je res? Zakaj se potem vsi vrtimo v takšnih ali drugačnih problemih?

 2. otiss Says:

  V resnici je tako enostavno, samo mi, ker ne razumemo najbolje kako ta svet deluje, zadeve zapletamo. Sveta ne ustvarjamo z dejanji, ampak z mislimi. Dejanja so samo posledica misli, prepričanj. Človeški možgani v resnici niso narejeni, da razmišljajo kako, ampak kaj. Kako je del naravnih zakonov, ki se sami zvrstijo na nam najbolj ugoden način, če tega procesa ne oviramo. Oviramo ga pa lahko le tako, da dvomimo, da ne verjamemo v njegovo uresničitev. Kot bi rekel ŽM Slavinski, cilj moramo sprejeti brez odpora. Mi si pa otežujemo, dvomimo, se nažiramo, … in s tem oviramo.

  Poenostavljeno rečeno želeti si znamo, padamo pa na točki 3 in 7. Ne verjamemo v uresničitev in iz tega posledično ne znamo odmisliti. Kajti, če bi res verjeli in pričakovali uresničitev, potem o tem ne bi potrebovali več razmišljati.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: