Sreča je v nas

Ti si moja sončnica!

Kdo sem? Zakaj sem tu? Kam gre moja pot? Kaj se zgodi, ko se konča življenje? Večna vprašanja s katerimi se sreča vsak človek. Saj res, kdo smo mi?

Prvo vprašanje, ki se nam zagotovo pojavi je vprašanje, ali je življenje to kar vidimo, ali je mogoče več od tega? Razumsko gledano se kot najprepričljivejši odgovor ponuja seveda, da je življenje natančno to kar vidimo, to kar znamo izmeriti, razložiti. Torej  3 prostorske dimenzije (širina, dolžina, višina) ter čas, kot četrta dimenzija. Življenje je kratko trajanje s svojim začetkom in koncem. A ob tem se pojavi vprašanje od kje se je sploh vse skupaj pojavilo? Vesolje se nesporno širi, torej se zvezde oddaljujejo ena od druge, kar pomeni, da so bile nekoč skupaj. Ta nekoč nam je sedaj že zelo dobro poznan in se je zgodil pred 13,7 milijardami let. Ta trenutek nastanka časa in prostora imenujemo Veliki pok (če te zanima fizika si lahko veliko prebereš v mojem drugem zapisu Teorija strun, predvsem v točkah 7, 7a in 8). Že fizika ugotavlja, da obstaja več dimenzij kot jih poznamo, ugotavlja, da po vsej verjetnosti obstajajo vzporedna vesolja, ki so na tem istem mestu kot je naše, vendar v »sosednji« dimenziji, torej za nas nezaznavna. Kvantna mehanika, torej fizika, ki se ukvarja z obnašanjem delcev na najmanjših razdaljah, s svojimi ugotovitvami še dodatno podira naše predstave o svetu v katerem živimo.

Svet očitno ni le to  kar vidimo, oziroma zaznavamo.

Na drugi strani se pojavi kot možnost, da je življenje, naš obstoj več od tega, kar smo sposobni v tem trenutku razumeti. Da za celotno materijo, torej snovjo obstaja inteligenca, ki deluje iz drugačnih dimenzij. Kot lahko razbereš v članku obstaja kar nekaj posrednih dokazov, ki kažejo na to, da smo mi le delček nam nepredstavljive inteligentne in ljubeče celote. Četudi v članku včasih uporabim besedo Bog jo nerad, ker je ta beseda dokaj izkrivljena. Pod to besedo si ljudje predstavljajo neko bitje ločeno od nas, ki vse skupaj opazuje, nadzira in celo sodi. To je seveda neskončno zastarel opis izpred tisoče let, ki je poskušal takratnemu človeku pojasniti bivanje. Očitno smo mi delček neke veliko večje celote, ki skozi nas spoznava samo sebe.

Namen članka je da pokaže, da smo stalno razvijajoča se bitja, da življenje nikoli ne ugasne, in da so v nas vse možnosti, da si ustvarimo življenje, kot si ga želimo. Prihajamo v dobo ozaveščanja, oziroma višjega zavedanja in z višjim zavedanjem se nam odpirajo možnosti, ki so bile sicer vedno v nas, a se jih nismo zavedali. Preizkusi jih, spoznaj, da si stvarnik svojega sveta in na ta način pomagaj vsem nam in doprinesi k Vsemu-Kar-Je.

Seveda je popolnoma res, če v sredino vsega postavimo Stvarnika tega sveta, katerega del smo mi sami, pridemo do istih vprašanj na katera ne znamo odgovoriti. Od kod smo, kaj tu delamo, zakaj smo tu, kam gre naša pot? Kakšen je namen življenja?  … ? A nekoč bomo vedeli odgovore na vsa ta vprašanja.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: