Koncentracija

13. april 2012 – Otiss

Jaz sem v duhu

Kako se osredotočamo na števila?

Proces koncentracije na številke je po samem avtorju zelo kreativen proces. To pomeni, da pravzaprav ni omejitev kako se osredotočamo na njih. Lahko si jih napišemo na papir in se na njih koncentriramo. Si jih zapomnimo in se osredotočamo na njih. Osredotočanje pomeni, da smo na njih pozorni, da jih v mislih vidimo, čutimo, si jih predstavljamo.

Primer, ki ga navaja Grabovoi:

Sedemo v miren prostor in se umirimo. Predstavljamo si, da se nahajamo v veliki krogli. V krogli je poleg nas žoga, ki predstavlja naš cilj. Na obodu krogle v kateri smo vidimo številke, ki ozdravljajo naš problem. Vidimo številčni niz, kako potuje po obodu, številke pa so kakršnekoli. Lahko so različne, ene velike, druge majhne, spet tretje debele, suhe. Modre, rdeče, zlate, … Mogoče katera od njih močneje žari od ostalih. Naj svetijo na žogo, lahko so pri miru, lahko krožijo po oboku. Če katera od cifer bolj sveti, se še bolj usmerimo nanjo.

Osredotočajte se na številčni niz ter imejte sočasno v mislih sebe popolnoma zdravega.

Koncentracija je lahko popolnoma drugačna.  Vsaki cifri lahko damo svoj pomen, svojo vsebino. Lahko si predstavljamo, da je 1 drevo, 2 ljubezen, … torej predmeti iz zunanjega sveta in občutki iz notranjega. Karkoli. Lahko si predstavljamo, da je v naši krogli tudi kocka in je naša številka na njej. Na eni stranici, katerikoli. Lahko se premakne na drugo …

Se sliši komplicirano? Ne. To je le domišljijsko igranje s koncentracijo na števila. To je le primer in si sami lahko sestavite svojo igrico. Bistvo te igrice je, da poleg leve strani (razumske) aktiviramo tudi desno (intuitivno) stran možganov. Ne gre pa za mehansko ponavljanje številk, kjer zraven razmišljamo vse drugo.  Moramo se osredotočati na števila.

Dr. Grigori Grabovoi poudarja, da je to zelo kreativen proces, kjer moramo upoštevati svoj notranji glas. Torej karkoli nam namigne intuicija, upoštevamo.

Uresničitve, ki jih navajajo sedaj 4. Grabovoi centri v svetu so fascinantne in nam komaj verjetne. A očitno so naše meje mnogo manjše kot mislimo.

Bolj ko smo vešči koncentracije na števila, hitrejši je proces. Avtor navaja, da gre od začetka počasneje, potem pa hitreje. Bistveno hitreje!

Uspeh ne more izostati. Ne more.

Nova znanja iz Rusije, kot jih imenuje avstralski center v Melbournu, so zelo intuitivna metoda. Številčne kode so trdni temelj vsega, vendar je način koncentracije in vizualizacije zelo intuitiven. Bistvo celotnega procesa koncentracije na števila zoper bolezni je upoštevanje intuicije oziroma notranjega glasu. Če vam nek občutek, misel namigne na drugačen način, mu sledite. Spremembe na boljše pridejo, zagotovo.

Del prevoda iz njegove knjige:

“Devetmestna koda zdravi eno do dve bolezni, osemmestna približno 5 bolezni, sedemmestna več kot 10 bolezni. Lahko se koncentrirate na cifre od leve proti desni, ali pa  se osredotočate sočasno na dve cifri iz leve ter desne strani proti sredini. Lahko menjate dolžino trajanja koncentracije na posamezno cifro. S tem ko menjate dolžino koncentracije na posamezno cifro, v bistvu spreminjate učinek koncentracije.  Kakšen je optimalen čas koncentracije na posamezno cifro? To boste intuitivno vedeli. Vse kar vam reče notranji občutek je pravilno! Med koncentracijo spoznajte sami sebe, z notranjim očesom se opazujte, predstavljate si svoj zdrav organizem.  Ti detajli so pomebni za hitro zdravljenje. S to metodo lahko zdravite celo druge ljudi.”

Še en način, ki ga navaja dr. Grigori Grabovoi:

V času, ko se koncentriramo na številčno kodo, si zamislimo, da smo v središču sfere, krogle. Vrsto števil – številčno kodo v mislih napišemo veliko in jasno v smeri poteka kazalca na uri na notranji površini te sfere. Proces vpisovanja ni nič drugačen od procesa samega upravljanja. Pazite na to, da najdete število, ki bolj sveti. Takoj, ko ste dobili prvo misel, da določeno število iz številčne kode, ki se nahaja na notranji površini sfere bolj sveti od ostalih, fiksirajte to število. Koncentrirajte se na to število in vizualizirajte, da svetloba tega števila zavzema tudi druga števila kode, dokler ne bodo vsa števila kode svetila enako. To svetleče število lahko mentalno potegnete na mesto v svojem telesu, kjer imate problem.

 

Med koncentracijo je pomembno, da si predstavljate, da je vaš organizem absolutno zdrav. To vam bo omogočalo, da aktivirate in pospešite proces zdravljenja. Vaše vaje koncentracije lahko začnete s pisanjem številk na košček papirja, potem pa se začnete osredotočati na posamezne številke od prve do zadnje ali od prve in zadnje proti sredini. Zanimiv način je, da si predstavljate, da dihate skozi številke, ali da vdihnete energijo vsake številke skozi del telesa, katerega želite ozdraviti. Ko si zapomnite vašo številčno kombinacijo, se lahko mentalno koncentrirate brez uporabe pisanja številk na papir.

Za naprednejše tehnike Grabovoi uči, da si lahko predstavljate sebe znotraj geometrične kockaste forme. Na eni strani kocke si namestite številčno kombinacijo. Lahko boste premikali številke in imeli občutek, katera kombinacija številk bo v vašem primeru predstavljala največji učinek. Grabovoi priporoča, da uporabljate kockasto formo s števili na eni strani, kadar se koncentrirate na sedem številčne kombinacije.

Kadar se koncentrirate na devet številčne kombinacije, si lahko mentalno predstavljate znotraj krogle (ne kocke). V tem primeru morajo biti številke locirane znotraj namišljene površine krogle.

Zaželeno je, da občutite katera števila najbolj odsevajo svetlobo. Nato se lahko koncentrirate na tista specifična števila med vašim delom s števili. Če veste natančen organ ali področje, kjer je bolezen locirana, potem se koncentrirajte na ta posamezen del telesa. Lahko začnete z eno ali dvominutno koncentracijo. Vaša intuicija je močno orodje pri tem, koliko časa naj traja koncentracija. Po vsaki koncentraciji se morate sprostiti in se priklopiti na druge aktivnosti. Šele takrat lahko ponovite vaje koncentracije.

Stranskih učinkov ni, ker ta metoda koncentracije temelji na zakonu stvaritve in ne uničenja.

Učinkovitost koncentracije je odvisna od vaše predanosti cilju zdravljenja. Ko odprete svoj notranji um temu ustvarjalnemu procesu, lahko prisluhnite vašemu notranjemu glasu glede uporabe tehnike in prakse v vašem specifičnem primeru, ker samo vaše lastno telo ve, kaj je najboljše za vas. Te tehnike lahko uporabite prav tako za zdravljenje drugih ljudi.

 

One Response to “Koncentracija”

  1. VLASTA Says:

    Zelo fascinantno, verjamem, da je vse mogoče. Vse skupaj se zdi zelo enostavno in zabavno. Torej zabavjmo se, življenje je lepo.

    Ja… in zaupat je treba… seveda.

    Vsem želim super zabavo v ustvarjanju nove prihodnosti in sončke v očeh.

    Vlasta


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: